U LNR oboren ukrajinski dron s borbenom municijom

© Sputnik / Dan Levy / Uđi u bazu fotografijaSituacija u Donbasu
Situacija u Donbasu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Snage protivvazdušne odbrane Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike oborile su ukrajinsku bespilotnu letelicu s borbenom municijom u okolini Luganska, rekao je novinarima u subotu portparol Narodne milicije LNR Andrej Maročko.

Prema njegovim rečima, pored prikupljanja obaveštajnih podataka, bespilotna letelica je trebalo da bude upotrebljena za diverziju protiv infrastrukturnih objekata od socijalnog značaja.

Kolona sa humanitarnom pomoći Rusije kreće se prema Lugansku - Sputnik Srbija
LNR međunarodnim organizacijama: Pritisnite Kijev da prestane sa provokacijama

„Nakon pregleda drona, naši stručnjaci su zaključili da je uređaj bio prerađen sa ciljem da može da se koristi za napade i da je sadržao borbenu municiju“, rekao je Maročko.

On je precizirao da je na teritoriji republike u toku niz manifestacija na kojima se okuplja veliki broj ljudi, uključujući obeležavanje 73. godišnjice Pobede u Velikom otadžbinskom ratu.

„Želim da upozorim da je ovo već druga bespilotna letelica koju su oborile protivvazdušne snage Narodne milicije LNR od početka aprila. Podsećam da je korišćenje bespilotnih letelica zabranjeno Minskim sporazumom“, naglasio je Moročko.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala