Gaza: Izraelski vojnici ubili četvoricu Palestinaca

© Sputnik / Ibraheem Abu MustafaPalestinski demonstrator drži sekiru tokom sukoba sa izraelskim trupama u gradu Gazi 30. marta 2018.
Palestinski demonstrator drži sekiru tokom sukoba sa izraelskim trupama u gradu Gazi 30. marta 2018. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski vojnici, koji su pucali s druge strane ograde na granici pojase Gaze i Izraela, ubili su četvoricu Palestinaca, uključujući 15-ogodišnjeg dečaka, a ranili više od 150 njih, saopštili su zdravstveni zvaničnici.
Izraelski avion - Sputnik Srbija
Izrael opet podigao avione: Bombardovan Pojas Gaze

Broj Palestinaca koje su ubili izraelski vojnici tokom protesta od kraja marta time je porastao na 32, dok je više od 1.600 osoba ranjeno u protekle tri nedelje, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja Gaze, navodi AP.

Nekoliko hiljada Palestinaca učestovalo je u protestima protiv izraelske blokade, zahtevajući "pravo na povratak" na sadašnju teritoriju Izraela, što su četvrte masovne demonstracije od kraja marta.

Ministarstvo zdravlja Gaze navelo je da su trojica ubijenih muškaraca imala oko 20 godina, a da je četvrta žrtva 15-ogodišnji dečak.

Ukupno 729 učesnika protesta je povređeno, među kojima je i 156 onih koji su ranjeni u pucnjavi, navodi ministarstvo i dodaje da je petoro povređenih u ozbiljnom stanju.

Među povređenima su i oni koji su pretrpeli posledice suzavca, ili su ranjeni gumenim mecima.     

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala