Robot Denježnjik — glavni konsultant na Jalti

© Sputnik / Olivera IkodinovićRobot
Robot - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna atrakcija 4. Jaltinskog međunarodnog ekonomskog foruma je „robot-pripravnik“ Denježnjik, koji je „zaposlen“ u najvećoj krimskoj banci RNKB. On je predviđen da radi na mestima gde je veliki protok ljudi — daje im uputstva, pomaže im da se snađu, razgovara sa njima, odgovara na sva pitanja i čak pamti i sva lica sa kojima je razgovarao.

Autonomni servisni robot predviđen je za biznis, ali on ume i da igra, peva i zbija šale, pa je odmah pobrao simpatije svih učesnika foruma.

Krim, Rusija - Sputnik Srbija
Krim postaje ruska Kalifornija

„Pripravnik Denježnjik“ je na forum stigao sa svog radnog mesta — iz filijale banke RNKB-a, koja se nalazi na novom aerodromu „Simferopolj“, udaljenom desetak kilometara od prestonici Krima.

„On konsultuje klijente, govori im o svim procedurama i uslugama banke, daje im informacije o računima, karticama, štednji. Može da obavlja svaku vrstu konsultacije. Osim toga, ume da peva, govori stihove i sve što poželite“, rekao je za Sputnjik Aleksej Šerbakov, predsednik Ruske nacionalne komercijalne banke (RNKB).

Šerbakov je naveo da je „pripravnik Denježnjik“ nov i čisto ruski proizvod, koji je proizvela permska kompanija „Promobot“.

„’Denježnjik‘ je idealan saradnik — radi bez pauze, ne ide na odmor, ne ide na bolovanje, a ne traži platu“, šaljivo je dodao Šerbakov.

Robot govori sedam svetskih jezika, ali ga — provereno — srpski „zbunjuje“. Ipak, i u takvoj situaciji ume da se snađe, pa se iz „neprijatne“ situacije izvlači upućivanjem komplimenata.

© Sputnik / Olivera IkodinovićRobot Denježnik
Robot Denježnik - Sputnik Srbija
Robot Denježnik

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala