Ambasada Rusije: Ne prihvatamo politiku neosnovanih optužbi

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaGrb na zgradi ambasade Rusije u Londonu
Grb na zgradi ambasade Rusije u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada Rusije u Velikoj Britaniji uputila je Ministarstvu inostranih poslova Rusije notu kao odgovor na saopštenje zemalja-članica G7 u vezi sa slučajem Skripalj“. U noti se navodi da Rusija ne prihvata politiku neosnovanih optužbi na svoj račun, saopštio je u petak predstavnik Ambasade.
Julija Skripalj - Sputnik Srbija
Ambasada Rusije: U krv Julije Skripalj ubrizgan otrov pre testiranja

„Razočarani smo novim neosnovanim saopštenjem o slučaju ’Skripalj‘, koji su ovog puta izdali članovi Grupe sedam. Izaziva žaljenje to što zemlje ’sedmorke‘ dozvoljavaju sebi da se uvlače u antirusku kampanju, izgrađenu na neosnovanim optužbama“, navedeno je u dokumentu. 

Prema rečima ruskog diplomate, Moskva očekuje da će Velika Britanija delovati kao civilizovana i odgovorna država, bez obzira na nesuglasice u odnosima s Rusijom. 

„Vlada konzervativaca mora da smogne snagu da prevlada konjunkturne političke ambicije i da se suzdržava od dejstava koja direktno ugrožavaju slovo i duh Konvencije o zabrani hemijskog oružja i koja vode daljem pogoršavanju bilateralnih rusko-britanskih odnosa“, rekao je predstavnik Ambasade. 

Šefovi diplomatije „Velike sedmorke“ izdali su zajedničko saopštenje u kojem su pozvali Rusiju da odgovori na pitanja o incidentu u Solsberiju. Saopštenje je objavilo Ministarstvo inostranih poslova Kanade. 

U Solsberiju su 4. marta otrovani bivši saradnik Državne obaveštajne uprave Rusije Sergej Skripalj, koji je špijunirao za Veliku Britaniju, i njegova kćerka Julija. London tvrdi da je u trovanje Skripalja supstancom A-234 umešana ruska država. Moskva to kategorički negira. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala