Peskov: Rusija primorana da radi u agresivnoj i neprijateljskoj atmosferi

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neprijateljske i agresivne reakcije Zapada na račun Rusije se i dalje nastavljaju, to je realnost u kojoj smo primorani da funkcionišemo, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ne želim da govorim o pojedinim slučajevima, kao i o tome da su agresivne reakcije imale određeni stepen nepredvidivosti, već želim da kažem da je to realnost u kojoj funkcionišemo, doduše uzimajući u obzir sopstvene interese“, rekao je on.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Peskov: Zapadne države su nekonstruktivne — treba da budu svesne realnosti

Peskov je precizirao da takve reakcije pristižu iz različitih prestonica, pre svega iz Vašingtona, kao i da je reč o širokom spektru izjava koje onemogućavaju Moskvi da stekne punu sliku o tome šta se krije iza svega toga.

Portparol Kremlja se osvrnuo i na pitanje formiranja lokalne autokefalne crkve u Ukrajini, rekavši da je malo verovatno da će ta inicijativa naići na podršku Moskve, budući da to podrazumeva raskol Crkve.

„Svima je poznat stav ruskog patrijarha Kirila po tom pitanju, bilo kakve inicijative u tom polju podrazumevaju raskol Crkve“, rekao je.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je prethodno da će se obratiti vaseljenskom patrijarhu kako bi Kijev dobio dozvolu da formira jedinstvenu lokalnu autokefalnu crkvu, budući da u Ukrajini trenutno funkcioniše više crkava pravoslavnog obreda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala