De Mistura u petak u Moskvi: Sa Lavrovom i Šojguom o bombardovanju Sirije

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura i ministar odbrane Sergej Šojgu
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura i ministar odbrane Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura doputovaće u petak u Moskvu gde će se sastati sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom i ministrom odbrane Sergejem Šojguom i tom prilikom razgovaraće o situaciji u Siriji u svetlu nedavnog bombardovanja te zemlje od strane SAD, Velike Britanije i Francuske.

To je izjavio zamenik ministra inostranih poslova Rusije Mihail Bogdanov.

Razrušene zgrade u sirijskom gradu Duma - Sputnik Srbija
Sirija: Teroristi sprečavaju istražiteljima OZHO da priđu lokaciji

„De Mistura će imati dva susreta, jedan sa Lavrovom, a drugi sa Šojguom. Na stolu će biti mnogo pitanja, budući da su sve teme na jedan ili drugi način uzajamno povezane“, rekao je on.

Bogdanov je najavio i da će deveta runda sirijskih pregovora u Astani biti održana 15. maja.

On je rekao da se i dalje radi na formiranju međusirijske ustavne komisije, a nakon održanog Kongresa sirijskog nacionalnog dijaloga u Sočiju kontakti po tom pitanju drastično su aktivniji.

„Rad po tom pitanju se nastavlja. U Sočiju su preduzeti izuzetno aktivni koraci kako bi ta inicijativa bila sprovedena u delo“, dodao je Bogdanov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala