Putin čestitao novom predsedniku Državnog saveta Kube

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin prilikom susreta s Migelom Dijasom Kanelom Bermudesom u Kremlju
Predsednik Rusije Vladimir Putin prilikom susreta s Migelom Dijasom Kanelom Bermudesom u Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Migelu Dijasu Kanelu povodom izbora za predsednika Državnog saveta Kube i potvrdio spremnost za blisku saradnju posvećenu daljem jačanju strateškog partnerstva dveju zemalja, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Šef ruske države je rekao da veruje da će pod rukovodstvom Migela Dijasa Kanela Bermudesa zemlja nastaviti samouvereno da ide ka ciljevima koje je proglasila Kubanska revolucija i da će napredovati u socijalno-ekonomskom razvoju“, navedeno je u saopštenju. 

Migel Dijas-Kanel - Sputnik Srbija
Inženjer umesto generala: Kuba dobija novog predsednika Migela Dijas Kanela

Putin je naglasio da Rusija visoko ceni odnose s Kubom, koji su zasnovani na „čvrstoj tradiciji prijateljstva i uzajamnog poštovanja“. 

Predsednik Rusije je uputio i telegram dosadašnjem kubanskom lideru Raulu Kastru, u kojem mu je zahvalio za dugogodišnju saradnju koja je doprinela razvoju odnosa Rusije i Kube. 

Putin je naglasio da je Kastro „veoma poštovan kao veliki prijatelj Rusije, kao mudar i dalekovid političar koji je učinio mnogo toga za rešavanje socijalno-ekonomskih zadataka koji stoje pred Kubom, kao i za zaštitu njenog državnog suvereniteta i jačanja njene pozicije na međunarodnoj areni“. 

Ruski predsednik je dodao da je uveren da će delatnost Kastra na čelu Komunističke partije Kube i dalje doprinositi jačanju strateškog partnerstva dveju zemalja. 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala