Vučić: Sačekaćemo tri i po meseca, ali nećemo dočekati

© Tanjug / DRAGAN KUJUNSDZICPredsednik Aleksandar Vučić
Predsednik Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija sačekati tri i po meseca, kako je rečeno, za formiranje ZSO, ali se, kako kaže, to neće dogoditi.
Vojna parada tzv. Kosova u Prištini održana 17. feb. 2013. - Sputnik Srbija
EU: ZSO po zakonima Kosova, Srpska lista: Da, ali kada ih prilagode Briselskom sporazumu

Vučić je za RTS rekao da će sutra razgovarati sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, od koje očekuju reči ohrabrenja i dodao da će glavna tema razgovora biti odnos Beograda i Prištine.

„Suštinski mi razgovaramo o odnosu Beograda i Prištine, a sve ostalo je deset odsto naših razgovora. Taj odnos predstavlja najveću našu prepreku ka evropskom putu“, rekao je on.

Predsednik Srbije je naglasio da iz Briselskog sporazuma jedino dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština nije ostvaren, ali, kako navodi, tome se ni ne nada.

„Sačekaće Srbija tri i po meseca za ZSO, ali ja vam sada kažem — nećemo ga dočekati. Naša pozicija je čista, ali teška, užasno teška. Mi ne razgovaramo sa Albancima nego sa državama koje su stvarali nezavisno Kosovo, sa Amerikancima, Velikom Britanijom… Nama su ruke vezane, a naš cilj i interes je da sačuvamo bezbednost“, rekao je on.

B92, RTS

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala