Tramp: Pet lokacija za sastanak sa Kimom

© AP Photo / Koji SasaharaŽena prolazi pored displeja na kome su prikazani američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong Un
Žena prolazi pored displeja na kome su prikazani američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong Un - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da se nada sastanku sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom i da se za mesto susreta razmatra pet lokacija, ali da je moguće i da se sastanak neće dogoditi.

Tramp je rekao i da Južna Koreja ima njegov blagoslov da pokuša da okonča svoj rat sa Pjongjangom, prenosi Rojters.

Kim Džong Un - predsednik Severne Koreje - Sputnik Srbija
Hoće li Kim Džong Un posetiti Putina?

„Ljudi ne shvataju da Korejski rat nije završen. Upravo sada se odvija. I oni razgovaraju o kraju tog rata. Imaju moj blagoslov da razgovaraju o okončanju rata“, rekao je Tramp.

On je kazao da su SAD počele direktne razgovore sa Severnom Korejom na „ekstremno visokim nivoima“ kako bi pokušale da dogovore njegov sastanak sa Kimom.

„I zaista verujem da nam to omogućuje dobra volja da se dobre stvari dese. Videćemo šta će se desiti zato što se na kraju računa rezultat, a ne činjenica da razmišljamo o sastanku ili da imamo sastanak“, rekao je Tramp.

On je napomenuo da je moguće da diplomatski napori da se organizuje sastanak — propadnu.

Američki predsednik primio je danas japanskog premijera Šinza Abea u svom klubu Mar-a-Lago na Floridi, sa kojim je, osim o Severnoj Koreji, razgovarao o trgovinskim, vojnim i bezbednosnim pitanjima.

Japanski premijer je rekao da se divi Trampu zbog „hrabrosti“ da se sastane sa severnokorejskim liderom.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala