Motor putničkog aviona eksplodirao usred leta, a onda se pojavila žena-heroj (video)

© AP Photo / Amanda Bourman Motor aviona
Motor aviona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Žena-pilot koja je bezbedno spustila avion kome je eksplodirao motor u Filadelfiji, prethodno je stekla veliko iskustvo u američkoj mornarici.

Avion američke kompanije „Sautvest erlajns“ na letu iz Njujorka za Dalas, prinudno je u utorak sleteo na filadelfijski aerodrom pošto mu je eksplodirao levi motor, a delovi su oštetili neke prozore i usmrtili jednog putnika.

Temi Džo Šulc (56) je, nakon što je motor eksplodirao, bila prisiljena da što pre prinudno spusti avion na međunarodni aerodrom u Filadelfiji, prenosi Rojters.

​Kako se navodi, Šulcova, koja je bila jedna od prvih žena-pilota u američkoj mornarici, smireno je javila kontrolorima vazdušnog saobraćaja da je otpao deo njenog aviona i da će joj na pisti biti potrebna ambulantna kola.

Većina od 144 putnika u avionu pohvalila ju je na društvenim medijima, zvaničnici su kazali da je osoblje aviona uradilo ono za šta je bilo istrenirano, navodeći da su imali slične vežbe.

Na sajtu „F-16“ pojavili su se podaci o Šulcovoj za koju je navedeno da je želela da ostvari karijeru u avijaciji još u srednjoj školi, ali da je odbijena jer joj je rečeno da ne primaju devojke.

Studirala je medicinu, ali nije izgubila želju za letenjem, pa se prijavila u mornaričke vazdušne snage.

Ona je bila prva žena-pilot aviona F-18 i postala je instruktor pre nego što je napustila mornaricu 1993. godine i pridružila se avio-kompaniji „Sautvest erlajns“.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala