Šef OZHO: U uzorcima iz Solsberija nije bilo supstance BZ

© AFP 2023 / Adrian DennisPripadnici britanske vojske u zaštitnim odelima na mestu trovanja bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja u Solsberiju
Pripadnici britanske vojske u zaštitnim odelima na mestu trovanja bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja u Solsberiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
U uzorcima prikupljenim s mesta gde su otrovani bivši ruski obaveštajac Sergej Skripalj iz britanskog Solsberija nije pronađena supstanca BZ, izjavio je šef laboratorije Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja (OZHO) Mark Majkl Blum.
Glavni urednik televizije RT i agencije Sputnjik Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Margarita Simonjan: Nismo krivi za Skripaljeve mačke

Kako je rekao, supstanca BZ, koja se spominje u dokumentima i supstanca koja je identifikovana u uzorcima sa mesta gde se dogodio incident nemaju ništa zajedničko.

Obraćajući se u subotu Savetu za spoljnu i odbrambenu politiku, ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da je Moskva dobila poverljivi izveštaj švajcarskog centra za radiološku i hemijsko-radiološku analizu u gradu Špicu. 

Ministar je naveo da su stručnjaci ovog centra 27. marta ispitali uzorke koji su im poslati iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja, a koji su uzeti s mesta incidenta u Solsberiju, te da je u njima pronađena hemikalija BZ.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala