Kuda vodi svet Trampova politika?

© Sputnik / SputnjikSputnjik intervju
Sputnjik intervju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nedavna anketa u Nemačkoj pokazala je da polovina ispitanika smatra da odgovornost za rast napetosti između Zapada i Rusije snose Sjedinjene Države, dok upola manje veruje da je za to kriva Rusija. Sličan stav reflektuje i apel predsednika Nemačke Frank-Valtera Štajnmajera da se Rusija ne sme proglašavati za neprijatelja.

Šef nemačke diplomatije Hajko Mas dotle kritikuje američkog predsednika Donalda Trampa, priznajući da „nije lako reagovati na zaprepašćujuće tvitove“. Kuda vodi svet nepredvidiva i haotična politika američkog lidera? Zašto šef ruske diplomatije kaže da su odnosi Moskve i Zapada gori nego u vreme Hladnog rata? Šta je ostalo od zapadnih vrednosti i demokratije ako o tako važnim pitanjima kao što je bombardovanje suverene zemlje parlamenti Britanije i SAD saznaju i raspravljaju post faktum? I kako u takvoj situaciji da se ponaša Srbija?

Ovo su samo neka od pitanja o kojima u emisiji „Sputnjik intervju“ govore dugogodišnji dopisnik iz Nemačke Miroslav Stojanović i istoričar Saša Adamović.

Emisiju vodi i uređuje Tanja Trikić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala