Zaharova Francuskoj: Napali ste Siriju, ne mešajte se u rad OZHO

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Rusije pozvalo je zemlje koje su napale Siriju da se ne mešaju u rad međunarodnih organizacija. Poziv je upućen kao komentar na optužbe Francuske o navodnom sprečavanju rada misije OZHO u Siriji.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova navela je da je stav francuskog diplomatskog resora „krajnje iznenađujući“. 

„Kao prvo, Rusija se zalagala upravo za što hitnije sprovođenje inspekcije OZHO“, navela je ona. 

Pogled na Pariz - Sputnik Srbija
Pariz: Francuska napadom na Siriju potvrdila status vojne sile

„Kao drugo, pošto nije organizator ovog puta, ruska strana je ponudila svoju saradnju kako bi on bio realizovan. I inspektori su, evo, već u Dumi“, dodala je Zaharova.

„Kao treće, pristup inspektora bio je otežan zbog toga što su u Dumi i dalje teroristi, a Ujedinjene nacije su se brinule zbog dodatnih garancija bezbednosti“, navela je ona.

„A kao četvrto, nije jasno zbog čega Ministarstvo inostranih poslova Francuske govori u ime OZHO i inspektora? Da su se inspektori suočili s problemima, oni bi sami izdali saopštenje o tome“, ukazala je Zaharova. 

Ona je rekla da Moskva poziva zapadne zemlje koje su učestvovale u nelegitimnom napadu na Siriju da prestanu da manipulišu javnim mnjenjem i da se mešaju u rad međunarodnih organizacija. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala