„Plišana revolucija“ trese Jermeniju (video)

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProtesti u Jerevanu
Protesti u Jerevanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Organizator protesta protiv izbora bivšeg predsednika Serža Sargasjana za novog premijera Jermenije, opozicionar Nikol Pašinjan saopštio je da je počela „plišana revolucija“.

„U zemlji je stvorena revolucionarna situacija i objavljujem o početku narodne ’plišane revolucije‘“, rekao je Pašinjan na mitingu svojih pristalica.

Na Trgu Francuska, gde je počeo miting, okupilo se blizu 3.000 ljudi. Kako javlja dopisnik Sputnjika, učesnici akcije su već napustili Trg i idu u šetnju ulicama Jerevana.

Pašinjan je izjavio da je počela blokada zgrade tužilaštva i kasacionog suda koji je sada zatvoren. Demonstranti su okružili kvart Vlade Jermenije, gde se nalaze zgrade ministarstva.

Policija se ne meša, ali poziva novinare da se povuku na bezbedno rastojanje. Ranije je policija upozorila da ima pravo da rastera protest.

U zgradi Parlamenta Jermenije se održava specijalna sednica na kojoj se polemiše o izboru Sargasjana za premijera zemlje. Njega su za novog predsednika Vlade Jermenije predložile dve partije. Očekuje se da će za njegov izbor glasati 65 od 105 poslanika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala