Turski vicepremijer Makronu: Nismo se „odvojili od Rusije“, imamo svoj stav

© Foto : Sputnik Türkiye / Hikmet DurgunTurska vojna tehnika u operaciji u Afrinu, Sirija
Turska vojna tehnika u operaciji u Afrinu, Sirija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turski vicepremijer Bekir Bozdag izjavio je danas da Turska ne stoji na istoj poziciji ni sa jednom zemljom kada je u pitanju Sirija i da je njena politika u regionu različita od politike Irana, Rusije i SAD, prenosi Rojters.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan: Turska pozitivno ocenjuje napad na Siriju

Bozdag, koji je i portparol Vlade Turske, rekao je novinarima prilikom posete Kataru da Turska ne okleva da sarađuje ni sa jednom zemljom koja zastupa „korektne principe“ u vezi sa Sirijom.

Rojters navodi da je ovo bio Bozdagov odgovor na pitanje novinara u vezi sa ranijom ocenom francuskog predsednika Emanuela Makrona da je podrška koju je Turska pružila raketnim napadima na Siriju pokazala da se Ankara „odvojila“ od Rusije.

„Politika Turske prema Siriji nije da bude na istoj poziciji ili protiv neke zemlje. Nema promene u politici koju Turska vodi. Nemamo jedinstvenu politiku sa SAD kada je u pitanju JPG (Jedinica za zaštitu naroda sirijskih Kurda) i stanovište Turske se nije promenilo. Mi smo takođe protiv bezuslovne podrške (sirijskom) režimu i ne slažemo se s Iranom i Rusijom u vezi sa tim“, poručio je Bozdag.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala