Amerika ulaže desetine milione dolara u Donbas

© Sputnik / Sergej Averin / Uđi u bazu fotografijaDonjecka Narodna Republika
Donjecka Narodna Republika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Agencija SAD za međunarodni razvoj (Ju-Es-Ejd) namerava da izdvoji do 65 miliona dolara za „ekonomsku obnovu“ Donbasa, jačanje trgovinskih veza sa Zapadnom Ukrajinom i Evropskom unijom i smanjenje zavisnosti regiona od Rusije, javlja RT, pozivajući se na odgovarajući dokument.
Turska vojska postavila straže na trgu Taksim u Istanbulu - Sputnik Srbija
Turski vojnici spremni da krenu u Donbas

„Rad će se u najvećem delu voditi na teritoriji Donjecke i Luganske oblasti, koje su najviše nastradale od ruske agresije. Za postizanje postavljenih zadataka radiće se i u obližnjim oblastima, kao i na teritoriji Ukrajine u celini“, navodi se u dokumentu.

Navedeno je da će u prvim fazama novac biti uložen u projekte malog i srednjeg biznisa. Takva pomoć, po mišljenju autora projekta, mogla bi da poveća broj privatnih preduzimača i investitora koji su spremni da ulažu sredstva u taj region.

Za stanovništvo Donbasa se sprema specijalna pi-ar kampanja. Na primer, mediji će pratiti razvoj biznisa koji podržavaju SAD.

U dokumentu su propisani različiti scenariji, uključujući zauzimanje Donbasa ukrajinskim snagama, očuvanje statusa kvo, zamrzavanje konflikta, pa čak i „rusku invaziju“. Preduzimač treba da realizuje program za obnovu ekonomije regiona u svakoj situaciji.

Glavni cilj je povratak Donbasa u sastav Ukrajine, tj. likvidacije samoproglašenih republika Donjecka i Luganska kao državnih institucija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala