Dodik ponovo ignorisao američku ambasadorku

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaPredsednik RS Milorad Dodik
Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nije se opet rukovao sa američkom ambasadorkom u BiH Maurin Kormak, koja je prisustvovala komemoraciji u Donjoj Gradini na bosansko-hercegovačkoj obali Save.

O Dodikovom odbijanju da pruži ruku Komrakovoj, hrvatski mediji su izvestili kao o incidentu i neprimerenom ponašanju predsednika Republike Srpske.

Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Za državni projekt NDH do danas niko nije odgovarao

Podsećaju da je Dodik i prošle godine učinio isto.

Inače, Dodik je na „crnoj listi“ američkog Ministarstva finansija jer je označen kao osoba koja preti miru i sigurnosti BiH i ugrožava sprovođenje Dejtonskog sporazuma.

Podseća se i da je Kormakova ranije ove nedelje u intervjuju za TV N1 rekla da Dodik „nije partner“ SAD u BiH jer dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH.

Današnje odbijanje da joj pruži ruku Kormakova je prokomentarisala konstatacijom da je ne zanima „ko se s kim rukovao“, jer je u Donju Gradinu stigla zbog odavanja počasti žrtvama, a ne zbog sadašnjih političara.

„Ovaj koncentracioni logor nas podseća na užasna zlodela koja su počinjena za vreme Drugog svetskog rata i na fašizam koji je sve to prouzrokovao i zbog čega se celi svet zgražavao“, kazala je Kormakova a preneo je „Jutarnji list“.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala