Rusija: Ispaljeno više od 100 raketa na objekte u Siriji

© Sputnik / Vasily BotanovKrstareća raketa
Krstareća raketa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na objekte vojne i civilne infrastrukture u Siriji ispaljeno je više od 100 krstarećih i raketa „vazduh-zemlja“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Damask u Siriji - Sputnik Srbija
Na ulicama Damaska: Ovde smo da pokažemo da se ne bojimo!

Kako se navodi, rakete su lansirane iz američkih brodova koji su pozicionirani u Crvenom moru, zatim su vazdušne napade nanosili i taktička avijacija koja je locirana na Sredozemnom moru, a bombe su bacali i bombarderi B-1B, koji su poleteli iz regiona Tanfa, gde je locirana američka baza u Siriji.

Ruski vojni resor ističe i da je sirijski PVO bio u pripravnosti tako da je veliki broj raketa oboren. Sirijska vojska je koristila PVO sisteme S-125, S-200, „Buk“ i „Kvadrat“ koji su proizvedeni pre više od 30 godina u Sovjetskom Savezu.

Rusija nije koristila sopstvene protivvazdušne snage prilikom odbrane sirijskih ciljeva od napada SAD i njihovih saveznika, dodaje rusko Ministarstvo.

Sa druge strane, iz francuskog Ministarstva odbrane saopštili su da su svi avioni te zemlje poleteli sa teritorije Francuske.

„Napad na Siriju nije bio usmeren na saveznike Damaska“, rekao je ministar inostranih poslova Francuske Žan-Iv Le Drijan i dodao da je glavni cilj napada bio centar za istraživanje hemijskog naoružanja u Siriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala