Putin o napadu na Siriju: Ponavljaju se Jugoslavija, Irak i Libija

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je trenutna eskalacija situacije oko Sirije destruktivna za celokupan sistem međunarodnih odnosa, te da će istorija postaviti stvari na svoje mesto"kao što je već ustanovljeno da je Vašington odgovoran za masakr u Jugoslaviji, Iraku i Libiji.

SAD i njihovi saveznici napali su vojne i civilne objekte u Siriji kršeći povelju UN i međunarodno pravo, bez odobrenja Saveta bezbednosti, rekao je Putin.

PVO iznad Damaska nakon napada na Siriju 14. aprila - Sputnik Srbija
Generalštab Rusije: Sirijski PVO oborio 71 krstareću raketu

„Rusija najoštrije osuđuje napad na Siriju, u zemlji u kojoj ruski vojnici pomažu vlastima da se izbore sa terorizmom“, istakao je.

On je dodao i da će Rusija sazvati hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN kako bi se razmotrilo agresivno ponašanje SAD i njihovih saveznika u Siriji.

Putin je rekao i da agresija na Siriju dodatno komplikuje već tešku humanitarnu situaciju u zemlji, kao i da inicira novi talas migranata.

Ruski predsednik je naglasio i da Vašington svojim akcijama podstiče terorizam i donosi stradanja građanima Sirije.

„Grupa zapadnih zemalja je na najciničniji način zanemarila činjenicu da su stručnjaci Međunarodne organizacije za hemijsko oružje i pokrenula vojnu operaciju pre zvaničnih rezultata istrage“, zaključio je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala