Mejova objasnila zašto je zaobišla Parlament

© REUTERS / Simon DawsonTereza Mej
Tereza Mej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da je zbog potrebe za brzim reagovanjem i zaštite „operativne sigurnosti“, odlučila da se Britanija pridruži vazdušnim napadima na Siriju, bez prethodnog glasanja u Parlamentu.
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija - Sputnik Srbija
SB UN nije prihvatio rezoluciju Rusije o Siriji

Mejova, koja se našla na udaru kritika pojedinih britanskih poslanika jer nije zatražila mišljenje parlamenta pre nego što je uključila zemlju u vojne akcije u Siriji, rekla je da će se obratiti u Parlamentu u ponedeljak kako bi objasnila svoje akcije, preneo je AP.

Mejova je noćas saopštila da je dala naređenje britanskim snagama da izvedu precizne raketne udare na Siriju kako bi se uništilo njihovo hemijsko oružje, ističući da vojna akcija nije imala alternativu.

Ona je navela da se raketni udari izvode tako da na minimum budu svedeni bilo kakvi civilni gubici i da to nije pokušaj da se promeni sirijska vlada, javio je Rojters.

Mejova je navela da se Britanija priključila SAD i Francuskoj u napadu koji je opisala kao „ograničen i ciljan“, nakon što su obaveštajni podaci ukazali da je vlada Bašara el Asada odgovorna za napad hemijskim oružjem u Dumi.

SAD, Francuska i Britanije pokrenule su tokom noći vazdušne udare u Siriji kako bi kaznile predsednika Bašara el Asada zbog navodnog korišćenja hemijskog oružja protiv civila prošle nedelje i kako bi ga odvratile da tako nešto „ponovo uradi“.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala