Porošenko optužio Asada za zločin protiv čovečnosti

© Press-služba prezidenta Ukrainы / Uđi u bazu fotografijaPetro Porošenko
Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je da je napad SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju bio „iznuđen, ali opravdan korak“. U saopštenju objavljenom na Tviteru ukrajinski predsednik je hemijski napad u Dumi nazvao „žestokim zločinom protiv čovečnosti“.

​„Napad međunarodne koalicije na objekte vojne hemijske infrastrukture Asadovog režima bio je iznuđen, ali opravdan korak. To je pravedan odgovor na hemijski napad u Dumi 7. aprila, koji je odneo živote desetina nevinih ljudi. Ukrajina poziva da se pokrenu svi mogući mehanizmi i instrumenti Ujedinjenih nacija, uključujući Savet bezbednosti, kako bi se sprečili slični zločini diktatorskih režima u budućnosti“, rekao je Porošenko. 

SAD, Velika Britanija i Francuska u subotu ujutru su izvele raketne napade na sirijske administrativne objekte koji se, prema njihovom mišljenju, koriste za proizvodnju hemijskog oružja. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da su ovi napadi čin agresije protiv suverene države i podsetio na to da ni ruski vojni eksperti ni lokalni žitelji nisu potvrdili da je bilo hemijskog napada koji je poslužio kao izgovor za napade SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala