U Kalinjingrad tokom prvenstva bezbednije putovati avionom

© Sputnik / Igor Zarembo / Uđi u bazu fotografijaSvetsko prvenstvo fudbalu u Rusiji - promocija u Kalinjingradu pored Kinisberg katedrale
Svetsko prvenstvo fudbalu u Rusiji  - promocija u Kalinjingradu pored Kinisberg katedrale - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dolazak u Kalinjingradsku oblast tokom Mundijala biće bezbedniji avionom, jer se na graničnom prelazu sa Poljskom očekuju velike gužve, preporučili su zvaničnici.

Vlasti Kalinjingradske oblasti preporučile su navijačima koji nameravaju da tokom Svetskog prvenstva u fudbalu posete tu rusku enklavu, koja se nalazi između Poljske i Litvanije, zbog veće bezbednosti prilikom prelaska granice, umesto drumskog, koriste avionski prevoz.

„Poznato je da mnogi putnici putuju kroz Poljsku. Nisam siguran da je to dobar plan. Trebalo bi da o tom razmišljaju na vreme, jer će saobraćaj preko granice biti intenzivan“, izjavio je ministar kulture i turizma Kalinjingradske oblasti, Andrej Jermak.

Fan ID - Sputnik Srbija
Bez ograničenja po Rusiji: Specijalna kartica umesto vize

On je dodao da će bezbednost biti jedan od prioriteta tokom Svetskog prvenstva i da će provere na granici biti veoma ozbiljne.

„Saobraćaj će biti veoma gust, preporučujemo dolazak avionom u Kalinjingrad“, istakao je Jermak.

Rusija će od 14. do 15. jula biti domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu. Utakmice će se igrati u 11 gradova, u Kalinjingradu, Moskvi, Kazanju, Nižnjem Novgorodu, Rostovu na Donu, Samari, Saransku, Sočiju, Sankt Peterburgu, Volgogradu i Jekaterinburgu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala