Rusija sprema odgovor — odraziće se na sve

© AP Photo / Virginia MayoZastave SAD i EU
Zastave SAD i EU - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odgovor Rusije na američke sankcije odraziće se i na Francusku, Veliku Britaniju i ostale zemlje koje imaju „određeni stav“ prema Siriji, izjavio je zamenik šefa Komiteta Državne dume Rusije za međunarodne poslove Aleksej Čepa.

Kako je rekao, te mere će se pre svega odraziti na saradnju u nuklearnoj sferi, avio-industriji, ali i po pitanju raketnih motora. 

Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija
Dumi predložen zakon kao odgovor na antirusku politiku SAD

„Radi se o stopiranju međunarodne saradnje Rusije sa SAD i organizacijama koje se nalaze pod jurisdikcijom SAD u nuklearnoj, avio i industriji proizvodnje raketnih motora“, precizirao je Čepa.

Rusija će takođe prekinuti i isporuke titanijuma američkoj korporaciji „Boing“ koji se koristi prilikom izrade aviona, rekao je predstavnik Saveta federacije Rusije Sergej Rjabuhin.

Sa druge strane, ruski poslanik Ivan Meljnikov kazao je da će zakon zabraniti američkim kompanijama i privrednicima da učestvuju u privatizacijama ruskih kompanija.

„Takođe, biće predviđeni mehanizmi kako da se američki proizvodi na ruskom tržištu zamene domaćim“, rekao je Meljnikov i dodao da će novi zakon poslužiti kao osnov za razvoj ruske ekonomije.

Prethodno je saopšteno da su poslanici Državne dume Rusije, predvođeni predsednikom Donjeg doma Parlamenta Vjačeslavom Volodinom, predložili zakon koji bi predstavljao odgovor na antirusku politiku SAD.

Podsetimo, Ministarstvo finansija SAD saopštilo je ranije da su proširene sankcione mere prema Rusiji, kao i da su ograničenja uvedena protiv 14 kompanija i 24 činovnika i biznismena.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala