Američki ambasador u Beogradu o situaciji u Siriji: Videćemo šta će da se desi

© Tanjug / Dimitrije GollAmerički ambasador u Beogradu Kajl Skot
Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas povodom situacije u Siriji da je predsednik Donald Tramp oprezan kada je reč o narednim koracima, a na pitanje da li će doći do promene rada u njihovim diplomatskim predstavništvima, pa i u Beogradu, rekao je da ne vidi potrebu za „ekstremnim merama u Srbiji“.

Naveo je da je situacija u Siriji veoma napeta i da je ozbiljna stvar što je predsednik te zemlje Bašar el Asad upotrebio hemijsko oružje.

„Videćemo šta će da se desi“, rekao je Skot novinarima u Beogradu i dodao da su SAD veoma zabrinute jer Rusija nastavlja da „brani“ Asada, preneo je Tanjug.

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli - Sputnik Srbija
Hejlijeva: Još uvek bez odluke o napadu na Siriju

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije danas je saopštilo da ima dokaze da je Velika Britanija izvršila snažan pritisak na pripadnike „belih šlemova“ u Siriji kako bi pripremili provokaciju o navodnom hemijskom napadu u Dumi.

„Imamo verodostojne dokaze da je od 3. do 6. aprila na predstavnike takozvanih ’belih šlemova‘ izvršen snažan pritisak upravo iz Londona, da bi se što pre ostvarile ranije planirane provokacije“, rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov.

On je naveo da je „belim šlemovima“ ukazano da će upravo u periodu od 3. do 6. aprila borci terorističke organizacije „Džejš el islam“ izvesti seriju snažnih artiljerijskih napada na Damask, što će izazvati odgovor vladinih snaga koje „beli šlemovi“ treba da iskoriste za ostvarivanje provokacije s navodnom upotrebom hemijskog oružja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala