Britanija se izvinila Rusiji zbog pretresa „Aeroflotovog“ aviona

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaA321 "Aeroflot"
A321 Aeroflot - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski centar za bezbednost avio-letova izvinio se Rusiji zbog iznenadnog pretresa ruskog aviona A-321 kompanije „Aeroflot“, koji je krajem marta iz Moskve doleteo u London, izjavio je ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov.
Sedište britanske policije, Skotland Jard, u centru Londona - Sputnik Srbija
London: Pretres aviona u skladu sa procedurama borbe protiv organizovanog kriminala

Kako je rekao, britanska strana je Ministarstvu saobraćaja Rusije poslala objašnjenje zbog čega je pretres uopšte sproveden, saopštivši da je to učinio Centar za bezbednost letova, koji funkcioniše u okviru Organizacije međunarodnog civilnog vazduhoplovstva.

Sokolov pak nije precizirao šta je navedeno u objašnjenju, iako je ranije zamenik ministra unutrašnjih poslova Velike Britanije Ven Volas rekao da je pretres iniciran kako bi se sprečio organizovan kriminal.

Volas je tada rekao i da ništa neuobičajeno nije pronađeno u avionu stoga je i data dozvola da letelica poleti nazad za Moskvu.

Podsetimo, nakon što je avion doleteo na aerodrom „Hitrou“ i nakon što su putnici napustili letelicu, iznenada su u nju ušli policajci i insistirali da posada napusti avion kako bi ga pregledali bez osoblja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala