Vučić: Srbija i Francuska su istinski prijateljske zemlje

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLAleksandar Vučić i Žan-Iv Le Drijan
Aleksandar Vučić i Žan-Iv Le Drijan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija i Francuska su istinski prijateljske zemlje, a trgovinska razmena i ekonomska saradnja su na sve višem nivou, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa ministrom evropskih i spoljnih poslova Republike Francuske Žan-Ivom le Drijanom.

Vučić je istakao da je prošle godine trgovinska razmena bila gotovo milijardu evra — 996 miliona evra, a u prva dva meseca ove godine imamo povećanje od osam odsto, ali se nadamo da može da bude i mnogo više.

Žan-Luk Melanšon, predsednički kandidat na izborima u Francuskoj - Sputnik Srbija
To bi bio preokret: Približava li se dan kad će Francuska šokirati Prištinu

Podvukao je da je Francuska jedan od najznačijnih investitora u Srbiji, a da kompanije u francuskom vlasništvu zapošljavaju u Srbiji 11.000 ljudi.

„Želimo da ih bude što više“, rekao je Vučić i dodao da smo posebno ponosni na koncesioni ugovor sa „Vansijem“ za aerodrom „Nikola Tesla“, koji je izuzetno značajan za Srbiju i njene građane.

Navodeći da je Le Dijanova poseta prva posle 2010. godine, Vučić mu se zahvalio što je danas u Beogradu, posebno u trenutku kada postoji velika svetska kriza oko Sirije.

„Srbija i Beograd su jedino mesto u koje ministar Le Drijan dolazi i na tome smo mu zahvalni. Hvala njemu, ali i predsedniku Emanuelu Makronu na toj odluci“, rekao je Vučić.

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala