Bez ograničenja po Rusiji: Specijalna kartica umesto vize

CC BY 3.0 / Ministry of Telecom and Mass Communications of the Russian Federation / Fan ID. New design / Fan ID
Fan ID - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom Mundijala u Rusiji, stranci će sa personalnom karticom — navijačkim pasošem — moći da obiđu i gradove u kojima se ne igraju utakmice.
Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin uručio je navijačke pasoše za Svetsko prvenstvo u fudbalu - Sputnik Srbija
Čepurinu srpski dres, navijači dobili pasoše i jedno iznenađenje (video)

Stranci koji imaju navijačku identifikacionu karticu, u vreme održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji moći će bez vize da posete i one ruske gradove u kojima se ne održavaju utakmice, izjavio je predstavnik ruskog Ministarstva za telekomunikacije i medije Andrej Černjenko.

„Navijački pasoš je kartica koja se izdaje pojedinačno osobi koja će moći da je koristi, bez obzira na to koje utakmice namerava da gleda. Pogodnosti će, na primer, moći da se koriste i na jugu Rusije“, naveo je Černjenko.

On je, takođe, podsetio da navijački pasoš strancima omogućava da stignu u Rusiju bez viza deset dana pre početka turnira, odnosno od 4. juna i da ostanu u Rusiji deset dana nakon završetka Mundijala, do 25. jula.

Navijački pasoš je personalizovana kartica koja je deo sistema za identifikaciju fudbalskih navijača. Svako ko kupi kartu za svaku utakmicu Svetskog kupa dobiće navijački pasoš. Kada se kandidovala za domaćina svetskog prvenstva, Rusija se obavezala da će svim navijačima, uz važeću kartu, izdati i navijački pasoš, koji omogućava ulazak u zemlju bez vize.

Rusija će od 14. juna do 15. jula prvi put biti domaćin FIFA Svetskog prvenstva. Utakmice će se igrati u 11 gradova —Kalinjingradu, Kazanju, Moskvi, Nižnjem Novgorodu, Rostovu na Donu, Samari, Saransku, Sočiju, Sankt Peterburgu, Volgogradu i Jekaterinburgu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala