Mejova dobila „zeleno svetlo“ vlade za akciju u Siriji

© Sputnik / Alex McNaughton / Uđi u bazu fotografijaUK Prime Minister Theresa May makes a statement after meeting with the Queen. Theresa May received a permission from the Queen to form a new cabinet of ministers
UK Prime Minister Theresa May makes a statement after meeting with the Queen. Theresa May received a permission from the Queen to form a new cabinet of ministers - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska Vlada dala je premijerki Terezi Mej „zeleno svetlo“ da se pridruži Sjedinjenim Američkim Državama i Francuskoj u planiranju vojnih napada kao odgovor na navodni hemijski napad u Siriji, prenosi AP.
Britanska podmornica - Sputnik Srbija
Britanske podmornice poslate u Siriju

Posle sednice koja je trajala više od dva sata, britanska vlada je podržala plan premijerke Mej da radi sa ta dva svoja saveznika na „koordinaciji međunarodnog odgovora“.

Vlada, međutim, nije dala nagoveštaj o vremenu ili obimu bilo kakve akcije, navodi AP.

U saopštenju iz kancelarije premijerke navodi se da je kabinet „saglasan sa potrebom da se preduzme akcija da se olakša humanitarne nevolje i da Asadov režim odvrati od dalje upotrebe hemijskog oružja“.

AP prenosi da opozicioni poslanici traže da se o eventualnoj vojnoj akciji glasa u parlamentu. Premijerka nije u zakonskoj obavezi to da uradi, mada je tako nešto uobičajeno.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala