Tramp: Poručujem budalastom vođi — Nemojte napadati Siriju!

© AP Photo / Manuel Balce CenetaDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp poručio je preko Tvitera da bi Rusija trebalo uskoro da očekuje američke bombe u Siriji. Preko istog Tvitera, isti Tramp je pre samo nekoliko godina davao dijametralno suprotne poruke, i to u više od 20 tvitova!

„Rusija obećava da će oboriti sve rakete ispaljene na Siriju. Pripremi se, Rusijo, stižu rakete — lepe, nove i pametne. Ne bi trebalo da budete partneri životinje koja gasom ubija sopstveni narod i uživa u tome“, napisao je Tramp.

Stanje stvari je bilo sasvim drugačije 2013. godine. Tramp, za koga bi u to vreme retko ko mogao da pomisli da će postati predsednik SAD, tada je pisao ovako:

„Nemojte napadati Siriju! Taj napad će Americi doneti samo nevolje. Fokusirajte se na to da ponovo učinite našu zemlju moćnom i velikom“, pisao je Tramp 5. septembra 2013. godine.

​„Ponovo poručujem našem budalastom vođi: Nemojte napadati Siriju — ako to uradite, desiće se mnogo loših stvari, a iz tog sukoba Amerika neće dobiti ništa!“, napisao je Tramp 5. septembra. I nekoliko dana pre toga je imao sličnu poruku.

S druge strane, Tramp je već danas davao dijametralno suprotne stavove o Rusiji.

Manje od jednog sata nakon što je upozorio Moskvu na raketne napade u Siriji, američki predsednik Donald Tramp ponudio je da pomogne u jačanju ruske ekonomije i pozvao na prekid „trke u naoružanju“. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala