Vladimir Rebić Interpolu: Vratite u sistem sve srpske poternice

© Tanjug / ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE/Direktor policije Vladimir Rebić
Direktor policije Vladimir Rebić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija insistira na svom teritorijalnom integritetu i zahtevamo da se sva lica koja su stavljena na međunarodne poternice od strane srpskih pravosudnih organa bezuslovno vrate u sistem Interpola, rekao je danas u Londonu direktor policije Vladimir Rebić.

„Kao predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova zahtevao sam da se sva lica koja su stavljena na međunarodne poternice od strane srpskih pravosudnih organa bezuslovno vrate u sistem Interpola“, kazao je Rebić posle odvojenih razgovora sa predsednikom Interpola Mengom Hongvejem i generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom.

Ves Mičel i Hašim Tači - Sputnik Srbija
Snažan pritisak: SAD traži da Srbija pusti Kosovo u dve važne svetske organizacije

„Razgovaraćemo sa svim članicama Interpola, kako bismo ih ubedili da eventualno pristupanje takozvanog Kosova Interpolu ne bi bilo u interesu ni Srbije, ni samog Interpola“, rekao je Rebić.

Direktor policije je naglasio da Srbija insistira na svom teritorijalnom integritetu i da je posvećena primeni i poštovanju međunarodnog prava i propisa.

On je preneo da je tokom odvojenih razgovora sa predsednikom Mengom i generalnim sekretarom Štokom istaknuta posvećenost Srbije u saradnji sa Interpolom.

„S obzirom na dosadašnji nivo saradnje i ostvarene rezultate u razmeni operativnih podataka sa drugim članicama Interpola, jasno je da je srpska policija pouzdan i respektabilan partner svim svetskim policijama“, rekao je Rebić.

Direktor policije predvodio je delegaciju Vlade Srbije koju su činili predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Tanjug

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala