Julija Skripalj: Ne obraćajte mi se

© AP Photo / Yulia Skripal/Facebook via APĆerka bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja, Julija Skripalj
Ćerka bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja, Julija Skripalj - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Ja sam bezbedna i osećam se bolje, ali nisam dovoljno snažna da dajem intervjue medijima, što se nadam da ću moći uskoro. Do tada hoću da zamolim da mi se niko ne obraća, ni meni, ni mom ocu…“, navodi se u izjavi Julije Skripalj, koju je objavio Skotland jard.
Julija Skripalj - Sputnik Srbija
Julija Skripalj prebačena u vojnu bazu

„Puštena sam iz bolnice u Solsberiju 9. aprila 2018. godine. Lečili su me sa vidljivom profesionalnošću i ljubaznošću i nedostaje mi medicinsko osoblje. Još uvek brinu o mom ocu, kome je i dalje ozbiljno loše. Ja i dalje osećam posledice nervnog agensa koji je korišćen na nama“, navodi se u izjavi Julije Skripalj.

Prema njenim rečima, ona može da „komunicira sa prijateljima i porodicom“.

Julija Skripalj takođe je rekla da ne namerava da se traži konzularnu podršku Rusije.  

„Imam pristup prijateljima i porodici, a u ruskoj ambasadi su mi ponudili pomoć. U ovom trenutku ne želim njihove usluge, ali ako se predomislim, znam da mogu da im obratim“, rekla je ona.

Julija Skripalj - Sputnik Srbija
Zvanično: Julija Skripalj puštena iz bolnice

Julija Skripalj je istakla i da ne želi da komunicira sa novinarima i traži od svoje sestre od strica Viktorije da ne pokušava da kontaktira sa njom.

„Ja sam bezbedna i osećam se bolje, ali nisam dovoljno snažna da dajem intervjue medijima, što se nadam da ću moći uskoro. Do tada hoću da zamolim da mi se niko ne obraća, ni meni, ni mom ocu… Zahvaljujem se mojoj sestri Viktoriji zbog brige o nama, ali je molim da ne dolazi kod nas i ne pokušava da kontaktira sa nama neko vreme. Njeno mišljenje i zaključci nisu isti kao moji ili mog oca“, navodi se u izjavi Julije Skripalj, koju je objavio Skotland jard.

Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u britanskom Solsberiju. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija, što Rusija kategorično negira. Nakon Velike Britanije, brojne zemlje Evropske unije, kao i SAD, Kanada, Norveška, Ukrajina i druge zemlje donele su odluku da proteraju ruske diplomate u vezi sa incidentom u Solsberiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala