Prvo povlačenje: Tereza Mej neće s Trampom u rat

© AP Photo / Christopher Furlong/Pool Tereza Mej
Tereza Mej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijerka Velike Britanije Tereza Mej je tokom razgovora sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trampom izjavila da London treba da dobije više dokaza za navodni hemijski napad u Siriji pre nego što se pridruži vojnoj intervenciji u toj zemlji, piše list „Tajms“.
Avion sleće na aerodrom u Kairu - Sputnik Srbija
Hitno upozorenje za Istočni Mediteran zbog mogućeg udara na Siriju

Tereza Mej je juče saopštila predsedniku Donaldu Trampu da Britaniji treba više dokaza o navodnom hemijskom napadu koji je izveo Asadov režim, pre nego što se pridruži bombardovanju Sirije.

List navodi da britanska premijerka nije pristala da učestvuje u „brzom kažnjavanju“.

Ranije je Zapad optužio Damask za hemijski napad u sirijskom gradu Dumi u Istočnoj Guti. Moskva je negirala informacije o bombi sa hlorom koju su, navodno, bacili sirijski vojnici. Ministarstvo inostranih poslova Rusije je saopštilo da je cilj dezinformacija o primeni otrovnih supstanci u Siriji da se ograde teroristi i opravda moguća vojna intervencija spolja.

Ruski Generalštab je još 13. marta saopštio da militanti pripremaju insceniranje upotrebe hemijskog oružja u Istočnoj Guti. Oni su smatrali da će SAD to pokušati da iskoriste kako bi napale Siriju.

Predsednik SAD Donald Tramp je obećao da će odluku o Siriji doneti do srede. Spremnost da učestvuje u bombardovanju izrazio je predsednik Francuske Emanuel Makron.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala