Medvedev: Nećemo zaboraviti onima koji su bili protiv nas

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaRuski premijer Dmitrij Medvedev
Ruski premijer Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zaštitićemo Rusiju od terorista i onemogućićemo pretvaranje Bliskog istoka u globalni teroristički kamp, rekao je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

„Mi smo zaštitili svoju kuću od terorista, sprečivši da se Bliski istok pretvori u globalni teroristički kamp“, rekao je Medvedev.

On je naglasio da je Rusija pretvorila izazove u stimulans razvoja.

„Ovih šest godina bilo je vreme za otkrivanja sebe, novih mogućnosti. Shvatili smo da treba da zadovoljavamo sopstvene potrebe. I na industrijskim proizvodima sve češće piše: ’Napravljeno u Rusiji‘. I to je najvažnije, jer je to dobro urađeno“, rekao je premijer.

Medvedev je dodao da je Rusija vratila sebi status agrarne sile.

„Našu pšenicu kupuje ceo svet“, rekao je Medvedev.

Sankcije, finansijska kriza, pad berzi pretio je Rusiji katastrofom, ali je Rusija počela da se uzdiže, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev, govoreći u Državnoj dumi o radu Vlade.

„Svetska finansijska kriza, pad berze, sankcije, zatvaranje finansijskih i tehnoloških tržišta — od takvih koraka nema imuniteta čak ni zdrava ekonomija. A našoj — sa njenim strukturalnim problemima — pretila je katastrofa. Međutim, mi ne samo da smo preživeli. Mi smo počeli da se razvijamo. Koliko god da nas ometaju spolja“, rekao je Medvedev.

Ruski premijer je izjavio da će Rusija izaći na kraj sa pritiskom novih sankcija Rusije i da će ih okrenuti na sopstvenu korist.

„Međutim, nećemo zaboraviti one koji nastavljaju antirusku politiku, ko nanosi štetu našoj državi“, obećao je Medvedev.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala