Nemački mediji: Tramp ne zna gde udara u Siriji

© AP Photo / Susan WalshDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemački mediji kritički pišu o reakciji američkog predsednika Donalda Trampa na novu eskalaciju krize u Siriji.
Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp ne bira reči o navodnom hemijskom napadu: Životinja Asad platiće visoku cenu!

„Ovde se radi o jednom drugom frontu — onom između Izraela i Irana. Za Izrael su signali glavnog saveznika u Beloj kući sve protivrečniji. Pre nekoliko dana, Donald Tramp je hteo da povuče sve vojnike SAD iz Sirije i tako definitivno prepusti teren Iranu i Rusiji. No, od vikenda, on opet preti snažnom vojnom intervencijom kako bi zaštitio sirijsko stanovništvo od budućih napada nervnim gasom. No, kada se povuče crta — američki predsednik nema strategiju. Tramp bi hteo da sirijsko poglavlje nekako stavi ad akta, i time samo još sve pogoršava“, piše list „Frankfuter rundšau“, a prenosi „Dojče vele“.

I list „Rajnpfalc“ se bavi ulogom Donalda Trampa: „Predsednik SAD je zarobljenik svojih želja. Rat će se već završiti i on ’sa nama‘ nema ništa. Čini se da je zaista ušao u završnu fazu. Ali, on je bitno povezan sa budućom ulogom Amerike u svetu. U najkobnije protivrečnosti trampovske politike spada to što predsednik SAD s jedne strane želi da zaustavi širenje uticaja Irana na Bliskom istoku, ali hoće da napusti teren baš u Siriji. Ili to SAD neće učiniti?“

Dnevnik „Nordvest cajtung“ procenjuje da je „vremenski okvir za snažnu vojnu intervenciju, koja bi mogla da zaustavi građanski rat, zatvoren kada se u Siriji angažovana Rusija. Sada Francuzi i Amerikanci, doduše, mogu da bace poneku bombu, ali sve što bi išlo dalje od toga, značilo bi rat sa Moskvom“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala