Ambasador Čepurin: Spomenik Gagarinu treba da bude ukras Beograda

© Sputnik / Aleksandar MilačićAmbasador Rusije Aleksandar Čepurin
Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije u Beogradu, napisao je večeras da spomenik Jurija Gagarina predstavlja simbol prodora u budućnost i da treba da postane ukras Beograda.

„Jurij Gagarin je simbol prodora u budućnost. Oni koji su želeli da postave spomenik kosmonautu rukovodili su se dobrim namerama. Ali „dobrim namerama je…“. Spomenik, po mom mišljenju, treba da bude adekvatan, postavljen na pravilnom mestu, da postane ukras Beograda“, napisao je Čepurin na Tviteru.

​Gradski menadžer Goran Vesić rekao je ranije danas da će spomen-obeležje Juriju Gagarinu, koje je nedavno postavljeno na Novom Beogradu, biti uklonjeno jer je konstatovano da prilikom njegovog projektovanja nisu potpuno ispoštovani zahtevi „Karić fondacije“ kao naručioca.

Na istom mestu biće postavljeno novo obeležje, za čiji će izgled dati saglasnost sve nadležne institucije, istakao je Vesić.

On je dodao da u proces odobravanja izgleda spomenika nisu bili uključeni ni Grad Beograd ni Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, kao ni Ministarstvo kulture, saopštio je „Beoinfo“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala