Iran Izraelu: Platićete za Siriju

© AP Photo / Vahid SalemiElitni odred Kuds, na čijem čelu se već 15 godina nalazi general Sulejmani, udarna je pesnica spoljne politike Irana, nešto kao CIA i ruski GRU zajedno, broji oko 30.000 boraca. On se bavi obaveštajnom delatnošću i izvođenjem vojnih operacija u inostranstvu. Od 1979. godine bavio se izvođenjem diverzantskih akcija protiv neprijatelja Irana kao i širenjem spoljnopolitičkog uticaja na Bliskom istoku.
Elitni odred Kuds, na čijem čelu se već 15 godina nalazi general Sulejmani, udarna je pesnica spoljne politike Irana, nešto kao CIA i ruski GRU zajedno, broji oko 30.000 boraca. On se bavi obaveštajnom delatnošću i izvođenjem vojnih operacija u inostranstvu. Od 1979. godine bavio se izvođenjem diverzantskih akcija protiv neprijatelja Irana kao i širenjem spoljnopolitičkog uticaja na Bliskom istoku. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izrael će morati da odgovara za raketni udar na sirijsku avio-bazu, saopštio je savetnik vrhovnog lidera Irana Alija Hamneja za međunarodne poslove Alija Akbara Velati, javila je televizija „Majadin“.
Pogled na Pariz - Sputnik Srbija
Francuska preti: Imate 48 sati. Ako pređete crvenu liniju...

Teheran je granatiranje avio-baze u Homsu nazvao kršenjem suvereniteta Sirije, koje je protiv svih međunarodnih normi.

U ovom trenutku, Velati se nalazi u poseti Siriji, gde se održava Samit islamskog jedinstva.

U ponedeljak je izraelska avijacija napala sirijsku avio-bazu „Tifor“. Prema podacima Ministarstva odbrane udar su izvela dva lovca F-15 — cilj su pogodile tri rakete, dok je pet oborila sirijska protivvazdušna odbrana. U napadu je poginulo nekoliko iranskih savetnika, dok nije bilo žrtava među ruskim vojnicima.

U februaru su Izraelci bombardovali bazu T-4, gde se, kako su tvrdili, nalazio iranski centar za navođenje dronova. Tada je oboren jedan lovac F-16 koji je učestvovao u operaciji. Piloti su uspeli da se katapultiraju. Kao odgovor na gubitak aviona, izraelska avijacija je napala niz objekata u blizini Damaska, uključujući bateriju PVO.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala