Ućutkivanje Asanža je ućutkivanje istine

© AP Photo / Frank AugsteinOsnivač Vikiliksa Džulijan Asanž u ambasadi Ekvadora u Londonu
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž u ambasadi Ekvadora u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što je Ambasada Ekvadora u Londonu onemogućila osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu da koristi internet, svetski „zviždač“ isključen je iz virtuelnog sveta. Čuveni holivudski glumac i politički aktivista Deni Glaver rekao je za Sputnjik da je odluka da se Asanž ućutka pokušaj da se spreči širenje „neprijatnih informacija“.
Vivijen Vestvud - Sputnik Srbija
Vivijen Vestvud: Asanž je ratni heroj, razotkrio je američke ratne zločine

Prema rečima predstavnika ekvadorske ambasade, odluka da se Asanžu oduzme mogućnost upotrebe interneta doneta je nakon što je 46-godišnji Australijanac narušio odredbe prethodnog sporazuma — da neće kompromitovati odnose Ekvadora sa zapadnim zemljama.

Čuveni holivudski glumac i politički aktivista Deni Glaver je za Sputnjik izjavio da je ova odluka da se Asanž „ućutka“ zapravo pokušaj da se spreči širenje „neprijatnih informacija“.

„To je udar na slobodu govora i pravo na informisanje“, izjavio je Glaver i dodao da je to udarac i na sve ono što je dosad Asanž objavio.

„To nije samo ućutkivanje Asanža, već i drugih ljudi koji se bave objavljivanjem istine koju neki žele da sakriju od nas“, revoltiran je holivudski glumac.

Asanž je primer šta se dešava onima koji vole istinu i onima koji koriste alternativne načine širenja informacija.

Bez obzira što je 71-godišnjem Glaveru u Holivudu savetovano da se drži podalje od politike, glumac ističe da dok je pri zdravoj pameti neće popustiti i da neće biti samo nemi posmatrač.

„Imam svoj glas, svoje ideje i osećanja koji se često podudaraju sa onim što misle i osećaju drugi ljudi. Smatram da je moja obaveza da delim sa drugima ono što znam i ono što mislim“, naglasio je glumac.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala