Američki profesor: Rusija i SAD vode novi hladni rat, opasniji od prošlog (video)

© Sputnik / Vladimir SergeevZastave Rusije i SAD
Zastave Rusije i SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi hladni rat između Rusije i Zapada mnogo je opasniji od prethodnog, izjavio je za „Foks njuz“ američki profesor, stručnjak za Rusiju Stiven Koen.

„Mi smo u opasnosti. Rekao bih, u najvećoj opasnosti od Rusije od vremena karipske krize. Sprema se novi hladni rat i to nije šala. I on će biti mnogo opasniji od prethodnog“, rekao je Koen.

​Prema njegovim rečima, Tramp se možda na kraju pridržava strože politike prema Rusiji nego Barak Obama. Međutim, važno je što je on usmeren ka dijalogu, a naročito u pitanjima poput borbe protiv međunarodnog terorizma ili trke u naoružanju.

„Ako on podigne slušalicu, nazove i predloži pregovore, oni koji ga kritikuju to nazivaju izdajom“, rekao je Koen, naglasivši da je zbog Rusije Trampova pozicija pod pretnjom.

Međutim, umesto da se američki predsednik podvrgava napadima na želju za saradnjom sa Rusijom, svaki Amerikanac bi trebalo da ga podrži, zaključio je Koen i nazvao Trampa „sigurnosnim ventilom“ koji nas štiti od katastrofe.

Koen je i ranije isticao da mu ne sviđaju mnoge Trampove odluke, ali je podržavao njegovu želju da popravi odnose sa Moskvom. On je takođe oštro kritikovao američke medije, koji, po njegovom mišljenju, doprinose širenju rusofobije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala