Nebenzja: Slučaj „Skripalj“ — udarac na ulogu Rusije na međunarodnoj sceni

© Sputnik / Nэnsi Siselь / Uđi u bazu fotografijaStalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama, Vasilij Nebenzja, govori na otvorenoj sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku
Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama, Vasilij Nebenzja, govori na otvorenoj sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja nazvao je slučaj „Skripalj“ udarcem na ulogu Rusije na međunarodnoj sceni.
Moskva - Sputnik Srbija
Ruski diplomata: Novi dokazi menjaju ceo „slučaj Skripalj“

„To dovodi u pitanje naš legitimitet uopšte. To nije samo udarac na našu ulogu u oblasti rešenja sirijskog pitanja, već i na našu ulogu na međunarodnoj sceni u principu“, rekao je on u intervjuu za televiziju „Prvi kanal“.

Prema njegovim rečima, pritisak koji se sada vrši na Rusiju je neviđen, ali je argumenata sve manje, nema dokaza. Nebenzja je istakao da ozbiljni stručnjaci dovode u pitanje samu verziju hemijskog trovanja, a kada istina bude poznata, oni koji „sve ovo iniciraju silno će zažaliti što su to sve uopšte i započeli“.

Bivši pukovnik GRU Sergej Skripalj, koji je radio za britansku obaveštajnu službu, i njegova ćerka Julija, otrovani su 4. marta u britanskom Solsberiju, što je izazvalo veliki međunarodni skandal. London tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234, koje britanske vlasti nazivaju „novičok“, umešana Moskva, što ruska strana kategorički negira.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala