Napadač iz Minstera imao suicidne namere, skupljao plinske boce, benzin

© AP Photo / Andreas GebertTeroristički napad u Nemačkoj
Teroristički napad u Nemačkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačke vlasti su saopštile danas da je Nemac koji je juče kombijem uleteo u masu ljudi u Minsteru i tom prilikom usmrtio dve osobe, a povredio još 20, nakon čega se ubio, u svojoj kući držao nekoliko plinskih boca i kanistere sa benzinom i bioetanolom.

Tužilaštvo i policija u Minsteru naveli su u zajedničkom saopštenju da je prerano reći zbog čega je on to skladištio u svom domu u Minsteru, prenosi AP.

Teroristički napad u nemačkom gradu Minsteru - Sputnik Srbija
Povređeni u napadu u Nemačkoj kritično, motiv i dalje nepoznat

Policija je navela i da je u njegovoj kući pronašla i ilegalno nabavljene petarde i „automatsku pušku AK-47, koja više nije upotrebljiva“, imitaciju pištolja, a zaplenila je i pušku kojom se ubio u kombiju.

„Sada se naša istraga fokusira na to kako da steknemo celokupnu sliku ponašanja počinioca u prethodnim nedeljama da bismo otkrili njegov motiv za ovako strašan čin“, rekao je direktor policije u Minsteru Hajo Kuliš.

Vlasti su takođe navele da je 48-godišnji Nemac o svojim suicidnim planovima pisao jednom komšiji u mejlu prošlog meseca.

Policija je upoznata sa tim mejlom, ali nije uspela da pronađe tog čoveka u Minsteru, ali ni u drugim njegovim kućama u Drezdenu i Pirni.

U saopštenju policije i tužilaštva kaže se da iako je počinilac izražavao suicidne namere, on nije pominjao nikakvu nameru da povredi druge ljude.

Tanjug

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala