Skripaljeva nećaka zatražila od Mejove da joj odobri vizu

© AP Photo / Matt DunhamPolicija u blizini mesta gde su pronađeni otrovani Sergej Skripalj i njegova ćerka
Policija u blizini mesta gde su pronađeni otrovani Sergej Skripalj i njegova ćerka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nećaka bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja, Viktorija, zatražila je od britanske premijerke Tereze Mej da ponovo razmotri njen zahtev za izdavanje vize nakon što je prvi odbijen.

Viktorijino obraćanje Mejovoj, pročitano na ruskom, preneo je televizijski kanal „Skaj njuz“.

Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova: London se toliko upleo u laži da nema kud dalje

„Ono što bih najviše želela, to je da ih lično vidim, da imam priliku da našoj baki kažem istinu o tome kako su njen sin i unuka, ali moj zahtev za vizu je odbijen. Čitav svet priča o političkom skandalu bez presedana, ali u njegovom centru su stvarni ljudi. To je naša porodica i treba da budemo zajedno u ovom trenutku“, rekla je Viktorija Skripalj.

Ruska ambasada u Londonu uputila je u subotu zahtev da se održi sastanak ruskog ambasadora u Londonu Aleksandra Jakovenka sa britanskim šefom diplomatije Borisom Džonsonom povodom istrage o trovanju bivšeg dvostrukog špijuna.

„Očekujemo konstruktivan odgovor britanske strane i računamo da će doći do tog sastanka u bliskoj budućnosti“, rekao je portparol Ambasade Rusije, prenela je agencija Rojters.

Bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su nervnim agensom početkom marta u Solsberiju, a za njihovo trovanje Britanija je optužila Rusiju, koja to negira.

Julija se oporavlja, a Sergej više nije u kritičnom stanju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala