Marko opet stiže na Kosovo: Idem, ne plašim se!

© Tanjug / Tanja ValičDelegacija Vlade Srbije, koju predvode premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, na sahrani Olivera Ivanovića.
Delegacija Vlade Srbije, koju predvode premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, na sahrani Olivera Ivanovića. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju potvrdio je danas da ide u manastir Banjsku, gde će sa Srbima na severu Kosova i Metohije prisustvovati uskršnjoj liturgiji, i poručio da kada naš narod tamo živi, opstaje i ostaje, može i on da ode da praznik provede sa njima.
Marko Đurić i predstavnici Srba sa KiM na konferenciji za novinare - Sputnik Srbija
Đurić: U Prištini ne žele mir, već spremaju rat

Đurić je, odgovarajući na pitanja, rekao da priču sa dozvolama za odlazak na KiM privremene institucije u Prištini koriste za svoje javno mnjenje, ali i naglasio da u svakom slučaju sloboda kretanja ne bi trebalo da bude sporna ni za koga, niti bi trebalo da se dovodi u pitanje.

Kako je rekao, i nasilje pre dve nedelje je proizvod samovolje Prištine i politike da destabilizuju prilike, da zauzmu, ako je moguće sever KiM, ali i poručio da je, bez obzira šta oni činili „naša obaveza da budemo sa našim narodom na KiM“.

Dodao je da se ne oseća nebezbedno.

„Ako naš narod može da živi dole, mogu i ja da odem dole za praznik“, rekao je Đurić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala