Francuska nije odgovorila na pitanja Rusije o slučaju „Skripalj“

© AFP 2023 / BEN STANSALLTabla na ulazu u naučni park Port Daun u kome se nalazi laboratorija za nauku i tehnologiju britanskog Ministarstva odbrane
Tabla na ulazu u naučni park Port Daun u kome se nalazi laboratorija za nauku i tehnologiju britanskog Ministarstva odbrane - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuska strana nije uspela da odgovori na pitanja Rusije o slučaju trovanja Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Damask - Sputnik Srbija
Francuski general: Samo tri države mogle su da otruju Skripalja — zbog Sirije

„Francuska nije uspela da odgovori na pitanja koja je postavila ruska strana o slučaju ’Skripalj‘. Objašnjavajući svoj stav, francusko Ministarstvo spoljnih poslova proglasilo je pitanja ’neosnovanim‘ i saopštilo da je ’Velika Britanija detaljno informisala Francusku o svojoj istrazi‘“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

„Pariz je očigledno zaboravio da ga je London informisao sa zaključcima laboratorije Porton Daun, koje je kasnije porekla sâma laboratorija“, dodala je ona nazivajući ovaj događaj „potpunim kolapsom ’koalicije‘“.

U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija, što Rusija kategorički negira.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala