Rusija dobila odgovore na pitanja o slučaju „Skripalj“

© AFP 2023 / Adrian DENNISBritanski istražitelji u zaštitnim odelima na mestu trovanja bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju
Britanski istražitelji u zaštitnim odelima na mestu trovanja bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je od Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) dobila odgovore na pitanja koja je poslala prošle nedelje u vezi sa trovanjem bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u britanskom gradu Solsberi, izjavili su za Sputnjik u stalnoj misiji Rusije u OZHO, naglašavajući da ih proučavaju.
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija
Rusija poslala 13 pitanja na pravu adresu

„Sinoć ih je tehnički sekretarijat OZHO predao stalnom predstavništvu i sada ih proučavamo“, rečeno je u diplomatskom predstavništvu.

U nedelju je objavljeno da je Moskva poslala OZHO spisak od 13 pitanja vezanih za „slučaj Skripalj“. Jedno od pitanja bilo je „kakvu pomoć je London zatražio od tehničkog sekretarijata OZHO“ u vezi sa „slučajem Skripalj“.

U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija, što Moskva kategorički negira.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala