Jevtić: Srpska lista spremna za vanredne izbore

© Foto : „Medija centar Beograd“Ministar za povratak i zajednice u vladi Kosova Dalibor Jevtić
Ministar za povratak i zajednice u vladi Kosova  Dalibor Jevtić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić rekao je građanima opštine Klokot da je Srpska lista spremna za vanredne parlamentarne izbore i da će na njima, ako budu raspisani, ostvariti još bolji rezultat.

„Spremni smo za parlamentarne izbore. Srpska lista sada će delovati iz opozicije dokle god ti izbori ne budu raspisani i dok se situacija ne promeni. I te kako smo spremni za izbore. Siguran sam da ćemo imati bolji rezultat nego na poslednjim lokalnim i parlamentarnim izborima“, rekao je Jevtić.

On je podsetio da je Srpska lista na parlamentarnim izborima osvojila 90 odsto podrške Srba, a na lokalnim izborima je u svih deset opština izabrala svoje predstavnike.

Srbi na Gazimestanu. - Sputnik Srbija
Priština formira ZSO: Jedini uslov — da Srbi ne postoje

Zajednica srpskih opština će biti formirana

Jevtić je pozvao Prištinu i Brisel da formiraju Zajednicu srpskih opština onako kako je to potpisano Briselskim sporazumom i nikako drugačije.

„Zajednica srpskih opština će biti formirana. Došlo je vreme. Dugo smo čekali ono što nam pripada, ono što je cilj i što nije upereno ni protiv koga. Nastavljamo konkretno da pomažemo srpski narod na Kosovu i to će nam biti prioritet u narednim danima“, rekao je Jevtić građanima.

Onima koji kažu da je reč o jednostranoj odluci na kratak rok, Jevtić je poručio da je taj sporazum u Briselu potpisan pre pet godina.

„Dakle, ako je pet godina kratak rok ja ne znam šta je duži rok. Pozivamo Prištinu i predstavnike EU koji su garanti potpisanog Sporazuma da to učine u skladu sa potpisanim. Mi smo spremni da na pozitivan način doprinesemo procesu u smislu konačnog uspostavljanja ZSO“, naveo je Jevtić.

„Pomoć i podršku ljudima koji žive u opštini Klokot, koju je predsedik Vučić obećao, nastavićemo da obezbeđujemo i to intenzivnije u narednim danima“, kazao Jevtić.

„Probleme ćemo rešavati efikasno. Mislim na izgradnju kuća i svega ostalog što doprinosi opstanku i ostanku Srba na Kosovu. Zahteve za rešavanje problema sa kojima se suočavate predajte u opštini, a mi ćemo ih razmotriti i rešavati“, naglasio je ministar Jevtić.

Građanima Klokota je preneo poruku predsednika Vučića i direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da budu jedinstveni, jer će, kako je rekao, samo tako poraziti one koji su protiv opstanka i života Srba na Kosovu.

Pozvao ih je i da ne podležu pritiscima i prodaju imovinu.

„Znam da je bilo velikih problema u Klokotu, ali zajedno ćemo ih rešiti“, kazao je Jevtić.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala