Katolička crkva suspenduje sveštenika, ali krije zašto

© Flickr / US Army AfricaKatolički sveštenik - ilustarcija
Katolički sveštenik - ilustarcija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što je objavljeno saopštenje o suspenziji sveštenika iz Samostana Svetog Frane, kod Splita, Splitsko-makarska nadbiskupija je odlučila da sprovede internu istragu.

Delo zbog kojeg je sveštenik suspendovan nije navedeno, a portal „Indeks“ saznaje da je reč o pedofiliji. Iako Nadbiskupija nije obavestila policiju o tome, iz policije su saopštili da će bez odlaganja proveriti sve navode.

Katolički sveštenik - ilustarcija - Sputnik Srbija
Katolička crkva SAD: 120 miliona dolara žrtvama pedofilije

U policijskom saopštenju se navodi da, s obzirom na medijsko interesovanje za taj događaj koji se navodno dogodio u Samostanu u Splitu, Policijska uprava splitsko-makarska nije primila prijavu, ali će bez odlaganja proveriti sve navode i zavisno od toga preduzeti dalje potrebne radnje.

Informaciju o suspenziji sveštenika u Samostanu u Splitu javila je Informativna služba Splitsko-makarske nadbiskupije, a prenela splitska „Slobodna Dalmacija“.

U saopštenju Nadbiskupije navedeno je da je reč „o mogućem kažnjivom delu jednoga klerika na području Splitsko-makarske nadbiskupije“, te da je na osnovu toga, u skladu s propisima kanonskog prava, biskup izrekao kleriku meru suspenzije, naveo je splitski dnevnik.

„Svrha ovoga postupka je put ozdravljenja i obnove, te radi čuvanja dobrog glasa svih, u prvom redu žrtve, u ovom trenutku nije moguće iznositi više informacija do konačnog ishoda istrage“, navodi se u saopštenju Nadbiskupije, ali ne i tome za koje je tačno delo kažnjen sveštenik.

Tanjug

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala