Stranica Julije Skripalj bila aktivna dok je ona bila u kritičnom stanju

© AP Photo / Yulia Skripal/Facebook via APĆerka bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja, Julija Skripalj
Ćerka bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja, Julija Skripalj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iako je velom tajne obavijeno stanje otrovanog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke, ruski blogeri su primetili da se neko ulogovao u stranicu Julije Skripalj na društvenoj mreži Vkontakte dok se ona navodno nalazila u kritičnom stanju.
OZHO - Sputnik Srbija
Rusija ima „dobar predlog“ za rešavanje „slučaja Skripalj“

Bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU), Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija pronađeni su u nesvesnom stanju na klupi u britanskom gradu Solsberiju 4. marta. Britanska strana tvrdi da je Rusija umešana u njihovo trovanje supstancom A-234. Nekoliko nedelja britanske vlasti navodile su da se oni nalaze i „stabilnom, ali kritičnom stanju“. Prošlog četvrtka objavljeno je da se Julija oseća bolje i da joj se čak zdravlje „ubrzano popravlja“.

Međutim, na njenom nalogu na najpopularnijoj ruskoj društvenoj mreži VK.com (VKontakte) zabeleženo je da ga je ona „poslednji put posetila 7. marta“ — samo tri dana nakon hemijskog napada, kada se Julija navodno borila za život.

Ne zna se da li je Julija nekako sama pristupila svojoj stranici, pošto njenu lozinku možda zna i neko drugi, kao na primer prijatelj ili član porodice ili istražitelj.  

Britanska premijerka Tereza Mej - Sputnik Srbija
Bivši premijer Japana otkrio planove Tereze Mej

Kao i mnogi drugi korisnici ove društvene mreže, Julija Skripalj uglavnom koristi svoju stranicu za deljenje memova, uključujući one na kojima su ljubavni i životni saveti, fotografije životinja i mnogo crnog humora. Njen najnoviji post od 3. marta bio je gif psa koji hoda na zadnjim nogama sa natpisom na ruskom jeziku koji glasi: „Pleši kao da niko ne gleda“.

Velika Britanija, koja je za napad u Solsberiju okrivila Rusiju, od samog početka zdravstveno stanje Skripaljevih drži u tajnosti. Ruskom konzularnom osoblju zabranjen je pristup, uprkos tome što su otac i ćerka još uvek državljani Rusije.

Ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko izjavio je ranije da je Moskva sve više uverena da je Velika Britanija pravi krivac za napad na Skripaljeve. „Imamo veoma ozbiljne sumnje da je ovu provokaciju izvršila britanska obaveštajna služba“, rekao je Jakovenko za rusku televiziju NTV. U ovom trenutku nema direktnog dokaza, ali ponašanje britanske vlade predstavlja snažne posredne dokaze koji idu u prilog ovoj teoriji, objasnio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala