Protiv Rusije otvoren još jedan front

© Sputnik / Alex McNaughton / Uđi u bazu fotografijaVelika Britanija
Velika Britanija - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Slučaj Skripalj“ pokazuje da je Vašington otkrio „drugi front u informacionom ratu“ protiv Rusije, smatra član Komiteta Državne dume za bezbednost i borbu protiv korupcije Adaljbi Šhagošev.
Donald Tramp u Beloj kući - Sputnik Srbija
Tramp zove Putina u Belu kuću

„Prvo je samo Vašington bio inicijator svih medijskih napada na našu državu i redovno zbog toga bio kritikovan. Sada su SAD odlučile da primene taktiku kako bi još jedan igrač na međunarodnoj sceni izašao sa takvim napadima na Rusiju“, rekao je poslanik.

On je naveo da je u informacionom ratu Sjedinjenim Državama potreban značajan saveznik i da se za taj cilj ne mogu koristiti baltičke države ili na primer Poljska.

Šhagošev je obratio pažnju na to da je London takođe zainteresovan „za nesavesnu igru“. Prema njegovom mišljenju, Britanija želi jaču saradnju sa SAD o Bregzitu, što Vašington uspešno koristi.

„Međutim, može se priznati da je cena optužaba Londona na račun Rusije o trovanju Skripalja jednaka ceni bočice koju je državni sekretar SAD Kolin Pauel pokazao celom svetu“, naglasio je parlamentarac.

Ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko izjavio je ranije da je Moskva sve više uverena da je Velika Britanija pravi krivac za napad na Skripaljeve. „Imamo veoma ozbiljne sumnje da je ovu provokaciju izvršila britanska obaveštajna služba“, rekao je Jakovenko za rusku televiziju NTV. U ovom trenutku nema direktnog dokaza, ali ponašanje britanske vlade predstavlja snažne posredne dokaze koji idu u prilog ovoj teoriji, objasnio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala