Australija upozorila turiste na „antizapadno“ raspoloženje u Rusiji

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj i obala reke Moskve
Moskovski Kremlj i obala reke Moskve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Australije savetovalo je svojim građanima da budu oprezni kada putuju u Rusiju, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva.
Čovek skida zastavu Rusije sa zgrade ruske diplomatske misije u Londonu - Sputnik Srbija
Rusija objavila 14 pitanja o isfabrikovanom „slučaju Skripalj“: Otkud sad Francuska

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo preporučilo turistima da budu oprezni, izbegavaju mesta gde se održavaju protesti ili demonstracije i da ne raspravljaju o politici.

„S obzirom na povećanu političku napetost, trebalo bi da strahujete od mogućnosti ispoljavanja antizapadnih osećanja ili uznemiravanja“, navodi se na sajtu.

Osim toga, Ministarstvo spoljnih poslova Australije preporučuje da se izbegavaju putovanja na Severni Kavkaz. Onima koji nameravaju da posete ruske regione koji se graniče sa Donjeckom i Luganskom oblašću, Ministarstvo savetuje da preispitaju svoje planove.

Oznake postavljene u moskovskom Kremlju za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija
Hajka na Rusiju: Evo šta je ujedinilo Zapad

Prošle nedelje je Australija, kao i mnoge druge zemlje, objavila da proteruje ruske diplomate zbog „slučaja Skripalj“. Australiju treba da napuste dva predstavnika ruske diplomatske misije. Moskva je odgovorila recipročnim merama. Premijer Australije je takvu odluku Rusije nazvao razočaravajućom, ali očekivanom.

U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija, što Moskva kategorički negira. Nakon toga je niz zemalja Evropske unije, kao i SAD, Kanada, Norveška i Ukrajina, odlučio da protera ruske diplomate zbog incidenta u Solsberiju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala