Vašington obustavlja emitovanje svih stranih kanala, ne samo RT-a

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaMargarita Simonjan
Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica ruske medijske kuće „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan izjavila je da će se u Vašingtonu onemogućiti emitovanje svih inostranih televizija, a ne samo ruskog RT-a.
RT - Sputnik Srbija
Sudbina RT-a u Vašingtonu rešena još u februaru

Podsetimo, američki kablovski provajder „VNVT“ saopštio je da će od 1. aprila prestati da emituje program televizije RT u Vašingtonu, a narednog meseca ta odluka će se odnositi i na tursku „TRT“, kineske „CGTN1“, „CGTN2“ i „CNC“, južnokorejsku „Arirang“, venecuelansku „Telesur“, nemačku „DV-TV“, vijetnamsku „Netviet“, francusku „Frans 24“, kao i na televiziju „Afrika tudej“.

„Četvrtak će ostati u sećanju kao dan velikog skandala. Međutim, s tim u vezi, sada je okačeno obaveštenje na sajtu emitera da će isključiti ne samo rusku televiziju, nego sve strane kanale i to početkom aprila. Možda je to i zaista tako, ali nas su isključili dva meseca ranije, i to jer smo strani agenti“, rekla je Simonjanova u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

Ona je naglasila i da nakon što je RT registrovan u SAD kao strani agent, širom zemlje pokrenuta je kampanja ograničavanja emitovanja ruske televizije.

„Planski su nas lišili akreditacija u Kongresu, sada nas izbacuju sa kablovskih televizija, pritom ubeđujući nas da je u pitanju puka formalnost. Nije nam jasno, da li je reč o svim stranim televizijama ili je ta odluka doneta jer se napravio skandal oko naše televizije?“, zaključila je ona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala